Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring met ons te delen, evenals de correcte werking en doelgroepmeting van onze website.

Niet meer tonen

TOP

Corman Artisan

Chefs & Ambassadeurs

Giambattista Montanari

Chef Pâtissier en Demonstrateur Corman Italia

Sinds 1979, toen ik met dit prachtige werk begon, is passie mijn leidende principe. Passie stelt me in staat om te werken met toewijding en nooit te stoppen met onderzoeken, ontdekken, weten en studeren.

Uit deze woorden kan men afleiden dat deze reus (meer dan 2 meter groot) veel bescheidenheid verbergt, een van zijn kenmerken waardoor hij een zeer goede leraar kan zijn en zijn knowhow op een zeer eenvoudige, praktische en sympathieke manier, typisch voor mensen uit Romagna, kan verspreiden.

Giambattista werd geboren en getogen in Romagna aan de Noord-Italiaanse kust en begon zijn carrière als banketbakker in 1979. Na een ervaring van ongeveer 10 jaar opende en leidde hij twee banketbakkerijen en gaf advies aan andere patisserieën die geopend zullen worden. Hij heeft ook verschillende prijzen verzameld, zoals de Pastry International Grand Prix in 2007. Sinds 2007 werkt hij als demonstrateur bij Corman. Giambattista, die altijd “verliefd” is geweest op Corman boter, zorgt voor alle individuele en collectieve demo’s van Corman klanten in Italië. Altijd bereid om zijn ervaring en kennis te delen, werkt hij ook met grote nieuwsgierigheid en blijft zichzelf vernieuwen. Om deze reden heeft hij zelf veel opleidingen gevolgd. Door de jaren heen werd hij een belangrijke vertegenwoordiger van de bakkerij-banketbakkerij in Italië, met name vanwege zijn grote kennis in de verwerking van zuurdesemdeeg, die typisch is voor Italiaanse traditiegebakjes zoals panettone, colomba en pandoro.

Giambattista, die erg creatief is, is altijd een voorvechter van kwaliteit geweest, niet alleen in termen van grondstoffen, maar ook van productietechnieken, zoals die met zuurdesem - zijn grote passie. Hij schreef er een boek over met de titel “pH 4.1 scienza ed artigianalità della pasta lievitata” (wetenschap en vakmanschap van zuurdesemdeeg). Deze werd in 2015 bekroond als het beste Italiaanse professionele boek en heeft 2016 de prestigieuze Gourmand Awards gewonnen als het beste professionele boek ter wereld.

Rony Parijs

Chef Pâtissier en Demonstrateur Corman

Rony Parijs komt uit Grimbergen, in Vlaams-Brabant.

Rony was al gefascineerd sinds zijn 14 jaar door de gastronomische wereld van chocolade en gebak en heeft vandaag een zeer beroepservaring. Hij was 8 jaar leraar, maar ook onafhankelijke chocolatier-patissier en adviseur. Gedreven door zijn passie en de wens om ze door te geven aan anderen, verrijkt Rony sinds 2015 het Corman team als demonstrateur. Het is met heel veel enthousiasme dat Rony de Corman recepten ontwikkelt en aan bakkers over de hele wereld technisch advies geeft.

Contacteer onze chefs

Heeft u hulp of technische verduidelijking nodig? Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze chefs.

Contacteren