Door uw bezoek aan deze site voort te zetten, accepteert u het gebruik van cookies om uw ervaring met ons te delen, evenals de correcte werking en doelgroepmeting van onze website.

Niet meer tonen

TOP

Corman Artisan

Het beste op het gebied van boter voor het succes van de banketbakker

Kiezen voor Corman is kiezen voor:

  • het plezier van boter, zonder beperkingen of moeilijkheden,
  • Kwaliteit
  • uw eindproducten keer op keer tot een succes maken.

De nr. 1 boterexpert die het leven van professionals makkelijker maakt

Sinds 1935 revolutioneert Corman de wereld van boter en vet voor het succes van ambachtslieden. In de loop van 80 jaar heeft het Belgische bedrijf een unieke en innovatieve boterexpertise ontwikkeld die het ten dienste stelt van ambachtelijke bakkers en chef-koks. De kwaliteit van haar producten en haar vermogen om zich aan te passen aan voedselbehoeften heeft Corman vandaag de nummer één in vetstoffen ter wereld gemaakt.

In enkele cijfers is Corman:
  • 4 productiesites gevestigd in het hart van de voornaamste Europese melkgebieden: België (hoofdzetel van het bedrijf), Duitsland en Ierland
  • Exportoriëntatie: 80 landen waarin onze producten geleverd worden
  • 480 medewerkers waarvan 430 in België, aan de voet van de Hoge Venen

Uitvinder van de boterplaat

Corman is de uitvinder van een wereldprimeur: de boterplaat voor de bereiding van bladerdeeggebak en croissants. Deze uitvinding heeft het dagelijkse werk van bakkers over de hele wereld gemakkelijker gemaakt en ze hebben extreme regelmatigheid bereikt van hun producten. Daardoor is Corman de wereldreferentie voor boterplaten geworden en biedt een uniek assortiment aan voor alle behoeften.
 

Een unieke knowhow

Dankzij zijn expertise creëert Corman uitzonderlijke boter en room door hun rendement, gebruiksgemak, smaak en voedingskwaliteit, aangepast aan het gebruik en de verwachtingen van professionals. De expertise is gebaseerd op 3 pijlers:
 
  • Een strenge selectie van hoogwaardige grondstoffen
  • Een ongeëvenaarde expertise om het beste te halen uit de vetstoffen door gebruik te maken van innoverende, uitsluitend fysieke productieprocessen
  • Een samenstelling van 100% natuurlijke recepten

Enkele kerngegevens


Met zijn pioniersgeest heeft Corman altijd al voor vernieuwing gezorgd in de wereld van boter, room en karnemelk. Het doel van dit voortdurende onderzoek? U helpen om u verder te ontwikkelen en nieuwe creaties voor te stellen. Corman innoveert en zorgt voor een voortdurende dynamiek in uw activiteit.
  • 1985

    Eerste geconcentreerde boter in plakken

    Uitvinding van de eerste geconcentreerde boterplak met hoog vetgehalte (99,9% V.G.) voor een rijke smaak van viennoiserie.

  • 1989

    Boterplak 82 % V.G.

    Lancering van de boterplak met 82 % vetgehalte. De voordelen? Smaak en gebruiksgemak voor de ambachtelijke bakker.

  • 2001

    Roomboter

    Lancering van de Corman Roomboter plak met de goede smaak van verse room. Ze is gemakkelijk te verwerken in elk seizoen. Zijn Premium label "Extra Kwaliteit" is te vergelijken met het Europees label voor superieure kwaliteit ("Beurre Rose" in Luxemburg, "Markenbutter" in Duitsland...)

  • 2011

    Extra boter

    Nog een revolutie met de Corman Extra boter! Deze boter in plakken verhoogt uw rendement en u maakt dus meer croissants dan met een plak boter van de concurrentie.

  • 2016

    Express boter

    Lancering van de revolutionaire, gebruiksklare Corman Express toerboter. Deze boterplak is dadelijk verwerkbaar uit de koeling en al op de optimale verwerkingsdikte van 8 mm gebracht.

  • 2018

    Bio-Roomboter

    Lancering van de Corman Bio-Roomboter bereid op basis van hoogwaardige room afkomstig van gecontroleerde biologische landbouw. Haar textuur en goede smaak blijven constant het hele jaar door.

  • 2019

    Beurre Noisette

    Lancering van de eerste en gebruiksklare Beurre Noisette toerboter. Deze boter, geïnspireerd door de technieken van chefs, is gemaakt met behulp van een gecontroleerd proces om de boter optimaal te bruinen, zonder het risico om hem te verbranden. Haar licht gekarameliseerde botersmaak met subtiele tonen van geroosterde hazelnoten geeft alle bereidingen een unieke karakter.

Onze boterspecialiteiten

De gebruinde boter, de vloeibare geklaarde boter en de geconcentreerde boter Extra Fondance zijn de drie producten van ons assortiment voor chocolatiers. Onze drie boterspecialiteiten zijn ideaal voor chocolatiers die op zoek zijn naar hoogwaardige, gebruiksvriendelijke ingrediënten om hun creaties te sublimeren. De uitzonderlijke smaak van de gebruinde boter versterkt de smaken van ganaches van melkchocolade, pralinés en karamelvullingen. De vloeibare geklaarde boter is perfect om de malsheid te verbeteren van ganaches, pralines of artisanale chocopasta. Door haar neutrale smaak en kleur is Extra Fondance deaal voor ganaches met fruit en donkere chocolade.

 

Ons Horeca-assortiment

We weten dat tijdwinst en creativiteit van cruciaal belang zijn in de keuken. Daarom hebben we een nieuw innovatief assortiment ontwikkeld voor chefs en cateraars die zich met de kwaliteit van hun creaties willen onderscheiden. Onze drie hoogwaardige producten zijn klaar voor gebruik recht uit de koelkast en 100 % natuurlijk. 

Partner van de beste ambachtelijke bakkers in de wereld

Dankzij de boter in plakken van Corman gaat de knowhow van Corman de hele wereld rond. Deze boter wordt namelijk in meer dan 50 landen op de markt gebracht.

Zij bracht succes voor ambachtelijke bakkers in Frankrijk, België, Italië en Duitsland. Zij wordt ook gebruikt door chefs pâtissiers van de grote sterrenhotels in Azië, Australië en het Midden-Oosten. De Boters van Corman zijn ook geselecteerd door de beste vakmannen. Corman is zo de partner van de Accademia Maestri Pasticceri Italiani (de Academie van Meester-Banketbakkers in Italië) die de waarden verdedigt van het Ambacht en kwaliteitsvolle ingrediënten, maar ook van het concours van één van de Meilleurs Ouvriers de France Pâtissier-Confiseur (de beste vakman van Frankrijk voor patisserie en confiserie). Corman is ook lid van de Richemont Club.